NOS NieuwsAangepast

Bus zonder passagiers helemaal doormidden na botsing met trein

Op een spoorwegovergang in Bergen op Zoom is vanochtend een trein dwars door een bus gereden. De bus is daardoor helemaal doormidden gebroken. De ravage is enorm, meldt Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

In de bus zaten geen mensen meer. Ook onder de treinreizigers vielen geen gewonden.

De chauffeur zat niet meer in de bus, maar stond buiten met zijn armen te zwaaien om de naderende trein te waarschuwen:

Bus doormidden na botsing met trein

De aanrijding gebeurde op een bewaakte spoorwegovergang bij de Marconilaan. Iemand die in zijn auto voor het spoor stond te wachten, legde vast wat er gebeurde. In de video is te zien dat er op de stilstaande bus 'Geen dienst' staat.

"De chauffeur had een ochtenddienst gedaan en reed daarna terug naar zijn stalling", zegt een woordvoerder van Connexxion tegen het ANP. "Vandaar dat de bus op dat moment geen dienst had en er geen mensen in zaten."

De buschauffeur raakte dan ook niet gewond. "De machinist en conducteur zijn ook ongedeerd, maar erg geschrokken", zegt Eelco Van Asch, directeur operatie van NS.

"Collega's hebben hen opgevangen om te praten over hun ervaringen." De passagiers zijn door hulpdiensten onderzocht, laat de NS weten. Zij zijn uit de trein gehaald en per bus verder vervoerd.

Technisch mankement

De omgeving is afgezet door de politie. Die doet onderzoek naar hoe dit incident heeft kunnen gebeuren. Mogelijk kwam het door een technisch mankement aan de bus, zegt de politie. Er wordt onderzoek naar gedaan.

Het treinverkeer tussen Roosendaal en Kruiningen-Yerseke is stilgelegd. Er worden bussen ingezet. De NS verwacht dat het tot ongeveer 14.30 uur duurt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl