In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Duizend agenten ingezet bij politieacties door het hele land

De politie doet vandaag samen met de FIOD en de Belastingdienst op meerdere plekken in het land invallen in een groot drugsonderzoek. Tot nu toe is bekend dat meerdere mensen zijn aangehouden, auto's in beslag zijn genomen en een drugslab in aanbouw is ontdekt.

De actie maakt deel uit van een strafrechtelijk onderzoek naar handel en productie van synthetische drugs en het witwassen van crimineel geld, meldt een woordvoerder van de politie.

Volgens de politie doen er ruim duizend agenten, opsporingsambtenaren en specialisten van defensie mee aan het onderzoek op verschillende locaties. De verwachting is dat het nog de hele dag duurt.

Bekijk hier de beelden van een inval in Oeffelt:

Duizend agenten ingezet bij invallen door het hele land

Het zwaartepunt van de actie ligt in Eindhoven, in en rond woonwagenkampen, schrijft Omroep Brabant. Hoeveel mensen er zijn aangehouden wil een woordvoerder van de politie niet zeggen.

In het Brabantse Oeffelt, vlak bij de Duitse grens, heeft de politie een drugslab in aanbouw gevonden. Dat wordt onderzocht en ontmanteld door een specialistisch team.

In Eindhoven zijn er doorzoekingen op de Heezerweg, Castiliëlaan en Brestlaan. Ook het bosgebied rond de Heezerweg is afgesloten vanwege het onderzoek. Ook speurhonden worden ingezet.

Advertentie via Ster.nl