Invaller Stokkers zet Go Ahead in blessuretijd naast Van Wonderens Heerenveen

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - sc Heerenveen

Door een knappe schuiver van Thom Haye leek coach Kees van Wonderen met sc Heerenveen lang op weg naar de winst bij zijn oude club Go Ahead Eagles. In blessuretijd maakte invaller Finn Stokkers van dichtbij echter de gelijkmaker: 1-1.

Vlak voor rust schrokken de supporters in Deventer wakker van een schot van Heerenveen-middenvelder Tibor Halilovic op de paal. Tot dat moment was er weinig gebeurd. Bobby Adekanye claimde een strafschop, maar de aanvaller van Go Ahead kreeg geel vanwege een schwalbe.

Haye precies in de hoek

Snel na de pauze brak Haye de wedstrijd open met een doeltreffend laag schot, precies in de hoek. Het was voor de middenvelder zijn eerste eredivisiegoal sinds eind maart 2018 voor Willem II tegen FC Utrecht.

sc Heerenveen viert de goal van Thom Haye
  • ANP
    Bobby Adekanye gaat neer

De tegengoal deed Go Ahead niet opgeven en de Eagles gingen op jacht naar de gelijkmaker. Enric Llansana was dichtbij, maar zijn inzet werd gestopt door Andries Noppert.

Het spel golfde enige tijd op en neer, maar het slotakkoord was voor Go Ahead. Stokkers, die even daarvoor al dicht bij de 1-1 was, was uit de rebound trefzeker.

Kijk hieronder naar de reacties van Finn Stokkers, sc Heerenveen-coach Kees van Wonderen en Heerenveen-middenvelder Thom Haye.