RKC stopt zegereeks Fortuna met doelpuntloos gelijkspel in Sittard

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - RKC Waalwijk

Fortuna Sittard en RKC Waalwijk hebben zaterdag geen vervolg kunnen geven aan hun goede vorm van de afgelopen weken. Het duel in Sittard eindigde in 0-0.

Met aanvoerders Mats Seuntjens en Michiel Kramer terug in de basis begonnen beide teams vol vertrouwen. Onder de nieuwe trainer Julio Velazquez had Fortuna drie keer op rij gewonnen en RKC had zeven punten uit de afgelopen drie wedstrijden gepakt.

Nauwelijks kansen in eerste helft

Die goede vorm resulteerde niet in een goede wedstrijd. Vermakelijk was het wel. RKC nam het initiatief in Limburg, maar gaandeweg de eerste helft kwam Fortuna beter in de wedstrijd. Kansen waren er nauwelijks in de eerste helft. Iliass Bel Hassani en Burak Yilmaz schoten beiden recht op de keeper.

Bij het begin van de tweede helft vond Michiel Kramer eindelijk wat ruimte. De spits scoorde bovendien, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Oguzhan Özyakup, Julen Lobete en Arianit Ferati
    Oguzhan Özyakup krijgt geel van arbiter Joey Kooij
  • ANP
    Burak Yılmaz

Met mogelijkheden voor Thierry Lutonda en in de slotfase voor invaller Patrick Vroegh was RKC ook in het restant van de wedstrijd het dichtst bij een doelpunt, al liet Fortuna het betere spel zien.

Venijn in de staart

In blessuretijd leek de wedstrijd toch nog op zijn kop te worden gezet. Toen Kramer neerging in het strafschopgebied wuifde arbiter Joey Kooij de roep om een strafschop weg, maar toen Fortuna-spits Burak Yilmaz even later naar de grond werd getrokken door Juriën Gaari vroeg de VAR aan Kooij om de beelden te bekijken aan de zijkant.

Kooij bleef ook na het bekijken van de beelden bij zijn beslissing en gaf geen strafschop. Daarmee bleef het 0-0 en kwam een einde aan de zegereeks van Fortuna-coach Velazquez. RKC bleef voor de vierde keer op rij ongeslagen, Fortuna zelfs voor de vijfde opeenvolgende keer.

Kijk hieronder naar de reacties van Fortuna Sittard-trainer Julio Velázquez, Fortuna-aanvoerder Mats Seuntjens en RKC-aanvoerder Michiel Kramer.