Meerdere auto's werden richting de zee gesleurd door de overstromingen
NOS Nieuws

Dode na noodweer op Kreta, vluchten omgeleid

Een man is om het leven gekomen na zwaar noodweer op het Griekse eiland Kreta. Door hevige buien ontstonden overstromingen in het noordelijke deel van het eiland. De auto van de man werd meegesleept naar zee in de buurt van het dorp Agia Pelagia.

De overstromingen leidden ook op andere plekken tot veel overlast. De brandweer kreeg honderden telefoontjes over ondergelopen huizen en het vliegveld van de hoofdstad Heraklion was een aantal uren afgesloten.

Ook andere auto's werden door het water meegesleurd. In de straten in Agia Pelagia is de ravage groot:

Zware overstromingen op Grieks eiland Kreta

Vanaf Heraklion konden geen vliegtuigen vertrekken. Vliegtuigen op weg naar het eiland werden omgeleid. Zo weken drie vluchten van Transavia naar Heraklion uit naar Athene en Chania, dat op het westelijk deel van Kreta ligt. Passagiers zijn ondergebracht in hotels.

Op beelden is te zien dat het op het vliegveld van Heraklion druk was met passagiers die hoopten toch nog een vlucht te kunnen nemen. Inmiddels is het vliegveld weer open.

Meteorologen verwachten dat het noodweer nu verder trekt naar het oosten. Voor de Dodekanesos-eilandengroep is een waarschuwing voor zwaar weer afgegeven via sms. Ook bij toeristen populaire eilanden als Rhodos en Kos horen bij deze eilandengroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl