Zanger Rene Froger en Donnie ontvangen de Buma NL Award uit handen van Mart Hoogkamer
NOS Nieuws

Mart Hoogkamer zwemt in prijzen, en ook Donnie pakt Buma NL Award

Zanger Mart Hoogkamer en rapper Donnie zijn dit jaar de grote winnaars van de Buma NL Awards, die vanmiddag werden uitgereikt in TivoliVredenburg in Utrecht. Beide artiesten sleepten solo een prijs in de wacht. Daarnaast werden ze samen beloond in de categorie 'meest succesvolle kroeghit' met hun nummer Bieber van de kroeg.

Donnie, wiens echte naam Donald Scloszkie is, kreeg de prijs voor 'meest succesvolle single' samen met René Froger (met het nummer Bon Gepakt). Hoogkamer won verder in de categorie 'beste live show'. Die laatste prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Het nummer Bon Gepakt:

Het was overigens ook voor het eerst dat de Buma NL Awards volledig waren gericht op Nederlandstalige muziek.

Oeuvreprijs en album

De oeuvreprijs voor een componist of schrijver, de Buma NL Lifetime Achievement Award, ging dit jaar naar liedjesschrijver en producer Ad Kraamer. Hij werkte onder meer samen met André van Duin, De Deurzakkers, Koos van Beurden en Guus Meeuwis.

Ook in de prijzen vielen zanger Django Wagner, voor het succesvolste album met zijn plaat Heerlijke Zwoele Nacht en voormalig The Voice Kids-kandidaat Senna. Zij mocht zich het grootste talent noemen.

De Buma NL Awards werden dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. De nominaties worden bepaald op basis van de verkoop-, download- en streamingcijfers. Vorig jaar vielen Suzan & Freek, Snelle & Maan en DJ Tiësto in de prijzen. Eerdere oeuvreprijzen waren voor Ilse de Lange en Peter Koelewijn.

En even afsluiten met Hoogkamers hit Ik Ga Zwemmen:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl