NOS Voetbal

Cocu verliest weer met Vitesse, Velázquez vindt met Fortuna weg omhoog

Bekijk de samenvatting van Vitesse - Fortuna Sittard

De ene trainerswissel is de andere niet. Waar Vitesse onder Phillip Cocu nog zoekende is, heeft Fortuna Sittard onder Julio Velázquez de weg omhoog gevonden in de eredivisie. De Limburgers wonnen met 2-1 in Arnhem.

Vitesse won voor de achtste opeenvolgende keer niet in eigen huis, een record.

Fortuna-trainer ziet 'synergie' bij de club, verlies doet Cocu pijn

Vitesse en Fortuna wisselden als enige eredivisieclubs dit seizoen van trainer. Velázquez volgde Sjors Ultee (ontslagen) op bij Fortuna, terwijl Cocu bij Vitesse het stokje overnam van Thomas Letsch (naar VfL Bochum). Hun start was verschillend.

Goede start Vitesse

Waar Cocu begon met een nederlaag bij FC Twente (3-0) won Fortuna onder leiding van Velázquez de eerste twee wedstrijden van Excelsior (1-0) en FC Volendam (2-0). Tegen Fortuna leek het aanvankelijk de goede kant op te gaan met Vitesse.

  • Pro Shots
    Vitesse viert de 1-0 van Bartosz Bialek
  • Pro Shots
    Bartosz Bialek viert zijn goal
  • Pro Shots
    Arianit Ferati maakt de 1-1
  • Pro Shots
    Matus Bero (l) en Arianit Ferati (r)

De thuisploeg begon wel aardig, maar vond geen gaten in de Fortuna-defensie. Lange tijd viel er voetballend weinig te genieten, totdat Bartosz Bialek een aanval van Vitesse bekroonde die hij zelf had opgezet.

Arianit Ferati's 1-1, even voor rust, was zelfs van grote klasse. De Duitser kwam van links naar binnen en rondde na een fraaie kapbeweging keurig af.

Invaller Vita matchwinner

De ploegen wilden na rust bovenal niet verliezen. Vitesse waagde iets meer, maar alleen Nikolai Baden Frederiksen kwam in de buurt van de 2-1. Invaller Million Manhoef bracht wat reuring, maar meer ook niet.

Na een mislukte omhaal van Burak Yilmaz schoot invaller Rémy Vita Fortuna met zijn eerste balcontact naar 1-2, waarna een inzet van van Matus Bero via Rodrigo Guth nog op de paal plofte. Daarmee stal Fortuna in een mager duel de winst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl