Emmen blijft kwakkelen en kan ook niet winnen van Sparta

Bekijk de samenvatting van Sparta - FC Emmen

FC Emmen heeft opnieuw niet weten te winnen in de eredivisie. De nummer zeventien van de ranglijst boekte dit seizoen nog slechts één overwinning en ging zaterdagavond ook tegen Sparta onderuit. Het werd 3-1 op Het Kasteel.

Voor Sparta betekende dat de vierde zege van het seizoen en de Rotterdammers klimmen daarmee naar de zesde plaats.

De beginfase was rommelig en slordig van beide ploegen. Toch viel er een kans te noteren. Een schot van Mark Diemers werd onderweg aangeraakt door een Spartaan, maar doelman Nick Olij was alert en bracht redding.

Sparta benutte wel zijn eerste kans van de wedstrijd. Op een voorzet van Mica Pinto kopte Vito van Crooij zijn vijfde doelpunt van het seizoen binnen. Daarmee heeft hij zijn doelpuntentotaal van vorig seizoen al geëvenaard.

Emmen had geen antwoord op de tegengoal en creëerde weinig kansen. Diemers was nog het dichtst bij de gelijkmaker in de eerste helft, maar zijn inzet miste kracht en rolde net naast het doel.

Emmen beter na rust

Snel na rust was er opeens een vlot lopende aanval bij Emmen en die leverde de 1-1 op. De compleet vrijstaande Ole Romeny was het eindstation. Hij kon de gelijkmaker binnentikken.

Ole Romeny wordt gefeliciteerd met zijn treffer

Emmen had vervolgens even de overhand in de wedstrijd, maar Sparta herpakte zich. Na een tweede gele kaart voor Emmen-speler Miguel Araujo, na een harde tackle op Arno Verschueren, was het net als voor rust weer eenrichtingsverkeer.

Van Crooij dacht in de 79ste minuut al het winnende doelpunt te maken, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Drie minuten later was het alsnog raak voor Sparta. Bart Vriends kopte de bal langs doelman Eric Oelschlägel.

Nadat ook een doelpunt van Emmen werd afgekeurd, besliste Mario Engels de wedstrijd door de 3-1 te maken.