Door de storing lagen alle ICE-, intercity- en Eurocity-treinen in Noord-Duitsland stil
NOS NieuwsAangepast

Deutsche Bahn: uren vertraging treinverkeer Noord-Duitsland door sabotage kabels

Het treinverkeer in het noorden van Duitsland heeft urenlang stilgelegen. Vervoerder Deutsche Bahn zegt tegen Duitse media dat de oorzaak sabotage van de treinkabels was.

Eerder werd nog gesproken van een technische storing, maar na het spoor te hebben onderzocht wordt nu uitgegaan van sabotage. Veiligheidsdiensten en de politie doen nog onderzoek naar het incident.

Der Spiegel meldt op basis van bronnen bij de veiligheidsdiensten dat er kabels van het communicatienetwerk waren doorgesneden. Transportminister Volker Wissing zegt tegen de Frankfurter Allgemeine dat de kabels, die essentieel zijn om het treinverkeer veilig te laten rijden, op twee locaties werden doorgesneden. Hij zegt niet om welke plekken het precies gaat.

"We kunnen vandaag niks zeggen over de achtergrond van dit incident of de daders", zei Wissing tegen de krant. "Het onderzoek moet dat uitwijzen."

Omleiding

Door de kapotte kabels kwam het treinverkeer vanochtend in het noorden van Duitsland ongeveer drie uur stil te liggen. De storing is inmiddels verholpen en de dienstregeling komt langzaam weer op gang, maar volgens Deutsche Bahn zullen sommige treinen nog steeds uitvallen of vertraagd zijn.

Door de storing lagen alle ICE-, intercity- en Eurocity-treinen in Noord-Duitsland stil. De storing trof ook enkele regionale treinen. De intercitytreinen tussen Amsterdam en Berlijn werden omgeleid via Limburg. Het is onduidelijk hoelang die omleiding nog duurt.

Het spoorbedrijf adviseert reizigers om voor vertrek in de reisplanner te kijken of hun trein gaat. Ook moeten ze voorlopig rekening houden met drukte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl