De rechtbank in Lelystad bij een eerdere zitting
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Verdachte in Mallorca-zaak aangehouden voor meineed

Het Openbaar Ministerie heeft een van de verdachten in de zaak rond de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman aangehouden voor meineed. Hij is aangehouden als getuige in de zaak. Heuvelman (27) kwam vorig jaar zomer om het leven door uitgaansgeweld op Mallorca.

Het gaat om Martijn T., die als getuige zou hebben gelogen tegen de rechter. T. heeft eerder bij de rechter-commissaris verklaard dat hij na afloop van de gevechten niet meer met andere mensen uit zijn vriendengroep over die gevechten heeft gepraat. Op de zitting werd een Snapchat-video getoond waarop te zien is dat hij er wel over praat.

NH Nieuws meldt dat op die video een andere verdachte is te zien met beschadigde knokkels, die vertelt dat hij heeft gevochten. Martijn T. komt daarna in beeld, zittend op een tafel.

Negen verdachten

In de zaak staat een vriendengroep terecht. Martijn T. staat terecht voor de relatief lichtste verdenkingen; hij wordt verdacht van openlijk geweld. Vandaag wordt hij verder verhoord.

In totaal zijn er negen verdachten. Drie van hen worden verdacht van doodslag of zware mishandeling met de dood tot gevolg. Hoofdverdachte is Sanil B. Op zijn schoen is een dna-spoor van Heuvelman gevonden.

Er staan zes mannen terecht voor poging tot doodslag en openlijke geweldpleging. Allen ontkennen ze dat ze verantwoordelijk zijn voor de dood van Heuvelman.

Dinsdag deed de rechter nog een dringend beroep op het geweten van de verdachten: "Wees een vent en vertel wat er is gebeurd", zei hij tegen de verdachten. De rechter zei dat de nabestaanden van Heuvelman daar recht op hebben en dat ze anders achterblijven met onverwerkt verdriet en vragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl