NOS NieuwsAangepast

Man doodt zeker 35 mensen in Thais kinderdagverblijf, veel jonge slachtoffers

In het noordoosten van Thailand heeft een man met een vuurwapen en een mes zeker 35 mensen om het leven gebracht in een kinderdagverblijf. Onder de slachtoffers zijn ten minste twintig kinderen, sommige waren pas 2 jaar oud.

Volgens Thaise media opende de 34-jarige man eerst het vuur op medewerkers van het kinderdagverblijf. De jonge kinderen doodde hij met messteken. Over het motief van de dader is niets bekend. Een hoge politieofficier heeft tegen de omroep Thai PBS gezegd dat de dader zeer waarschijnlijk onder invloed van drugs was.

Vrouw en kind vermoord

Volgens de Thaise politie reed de man na het bloedbad naar zijn huis, en doodde daar zijn vrouw en kind. Onderweg zou hij ook mensen hebben aangereden. Na het ombrengen van zijn gezinsleden pleegde de man zelfmoord, aldus de politie.

Volgens de politie is de dader een oud-agent, die vorig jaar werd ontslagen vanwege drugsproblemen. Voordat hij bij het kinderdagverblijf aankwam, was hij volgens de politie in de rechtbank geweest vanwege een drugsgerelateerde aanklacht tegen hemzelf.

In het kinderdagverblijf waren zo'n dertig kinderen aanwezig. Volgens persbureau Reuters is dat minder dan normaal gesproken het geval is. Vanwege slecht weer in de ochtend hadden veel mensen hun kinderen thuisgehouden.

Beelden van na de aanslag:

Eerste beelden nasleep schietpartij met 32 slachtoffers op Thaise kinderopvang

Premier Prayut Chan-o-cha noemt het incident schokkend, en heeft zijn steun aan de nabestaanden betuigd. Op zijn Facebookpagina roept hij op om de gewonden zo snel mogelijk te behandelen.

Het wapenbezit in Thailand is hoog, in vergelijking met andere landen in de regio. In die cijfers zijn de grote aantallen illegale wapens nog niet meegenomen. Desondanks zijn grote schietpartijen zeldzaam in het land. De laatste keer was twee jaar geleden, toen een militair 29 mensen doodschoot en 57 anderen verwondde vanwege een mislukte vastgoeddeal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl