In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Doek valt voor pony's en muizen op Tilburgse kermis

Er komt een einde aan het vertrouwde ponyrijden op de Tilburgse kermis. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft besloten dat attracties met dieren voortaan geweerd worden van de kermissen in de hele gemeente. De jaarlijkse kermis in het centrum van Tilburg is de grootste van de Benelux.

Zo komt er een einde aan een traditie waar veel Tilburgse kinderen mee zijn opgegroeid, schrijft Omroep Brabant.

De Partij voor de Dieren had met zes andere partijen een motie ingediend om dieren te weren op de kermis. "Vooral de warme zomers veroorzaken steeds vaker hittestress, die slecht is voor het dierenwelzijn", vindt de partij.

Het besluit van de Tilburgse gemeenteraad betekent dat naast het ponyrijden ook Muizenstad niet meer zal terugkeren op de kermis. Hierbij lopen muizen door een miniatuurstadje van bordkarton. De attractie vertrok in 2019 van de Tilburgse kermis vanwege een filmpje op YouTube. Hierin stelden dierenactivisten vragen over of het wel goed gaat met de muizen in de hitte.

Het verbod op dieren tijdens de kermis gaat komend jaar in. Kinderen die toch nog een ritje op een pony willen maken, kunnen volgens het Brabants Dagblad nog naar Berkel-Enschot, elders in de gemeente Tilburg. Daar heeft de exploitant van de pony's nog een contract met de gemeente tot en met 2024. Kermiswethouder Maarten van Asten (VVD) stelde voor om dat contract te respecteren.

Advertentie via Ster.nl