De gekantelde zwaar beschadigde bus waar de Nederlanders in zaten.
NOS NieuwsAangepast

Twee Nederlanders komen om bij busongeluk Ecuador, meerdere gewonden

Bij een busongeluk in Ecuador zijn zondagavond twee Nederlanders om het leven gekomen. Het zijn een 74-jarige vrouw uit Haarlem en een 73-jarige man uit Hilversum. Zeven Nederlandse passagiers raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht, meldt alarmcentrale Eurocross. Drie van hen zijn zwaargewond, de andere gewonden konden na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Eerder maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken melding van twaalf gewonden.

Omstanders hebben geprobeerd om de passagiers uit de bus te halen:

Twee Nederlanders omgekomen bij busongeluk in Ecuador

De Nederlanders maakten in Ecuador een groepsreis. Er zaten in totaal 21 Nederlandse toeristen in de verongelukte bus. De gewonden zijn tussen 41 en 75 jaar oud. Twee gewonden verkeren in kritieke toestand, meldt de directeur van het ziekenhuis in de stad Tena. Ook een Ecuadoriaan raakte gewond.

Lokale media schrijven dat de buschauffeur vermoedelijk de macht over het stuur verloor en daarna op een andere bus botste. Dat gebeurde in de buurt van een brug op de weg tussen Tena en Baeza, in de provincie Napo. Op foto's is te zien dat de toeristenbus gekanteld op de weg ligt.

Volgens de krant El Universo duurde het een uur voordat hulpdiensten ter plekke waren. Alarmcentrale Eurocross zegt alle leden van het reisgezelschap naar hoofdstad Quito over te willen brengen. Voor de gewonden zijn daar grotere ziekenhuizen met betere faciliteiten.

Eurocross heeft op verzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken een speciaal telefoonnummer opengesteld voor betrokkenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl