NOS Nieuws

Bekende Minecraft-gamer op YouTube onthult na jaren gezicht en identiteit

Voor veel fans van de populaire game Minecraft was het een bijzonder moment: de bekende streamer Dream onthulde in een video op YouTube vandaag zijn gezicht en identiteit. Al jaren plaatst de gamer video's online waarin hij Minecraft speelt, maar nooit eerder kwam hij zelf in beeld. "Het is zo ongemakkelijk om voor het eerst tegen een camera te praten. Hoi, ik ben dus Clay", zei hij bij de onthulling.

In Minecraft kunnen gamers met blokjes een eigen wereld maken. De game is enorm populair onder jongeren. Sinds 2019 groeide de populariteit van Dream als anonieme Minecraft-gamer. Zijn video's van de blokjesachtige wereld leverden de 23-jarige op YouTube 30,4 miljoen abonnees. Op Twitter en Instagram is hij bovendien goed voor miljoenen volgers.

Het speciale moment, de face reveal, was van tevoren door de gamer aangekondigd. Toen de video om middernacht (Amerikaanse tijd) online kwam, keken zo'n 1,2 miljoen mensen op YouTube mee.

Dat gamers tijdens het spelen anderen live mee laten kijken, is geen nieuw fenomeen. Zo gebruiken miljoenen mensen dagelijks Twitch, een platform waarop ook veel games worden gestreamd. Meestal zijn de gamers dan op het scherm zelf zichtbaar, in een klein venstertje onderin. Dream koos daar bewust niet voor; van hem was alleen zijn stem te horen. Tot vandaag dus.

In de YouTube-video legt de 23-jarige uit dat hij vaker als zichzelf naar buiten wil treden en ook andere gamers wil ontmoeten. "Mensen hebben eindeloos geprobeerd om uit te vogelen hoe ik eruit zie", zegt hij. "Dat gaat soms wel ver."

In de video legt hij verder uit dat hij niet van plan is bij zijn video's voortaan altijd in beeld te komen. "Maar ik wil wel meer video's met m'n vrienden opnemen, waarin ik zelf ook te zien ben."

Fans van de streamer reageren op YouTube verrast op de onthulling. "Bizar dat hij het zo lang verborgen heeft weten te houden", zeggen sommigen. Anderen vinden hem dapper: "Voor het eerst je gezicht aan miljoenen mensen laten zien, is echt niet makkelijk".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl