NOS Voetbal

Barcelona nieuwe koploper in Spanje na enorme baaldag Benzema en Real

De magie van Karim Benzema is even weg. De Franse vedette die er vorig seizoen op vrijwel alle belangrijke momenten stond voor Real Madrid, was tegen Osasuna (1-1) de grote schlemiel.

En nu is Barcelona de nieuwe koploper in Spanje, ook dat nog.

ANP
Karim Benzema baalt na weer een gemiste kans voor Real Madrid

Real had zijn eerste zes wedstrijden allemaal gewonnen in de Spaanse competitie en leek op weg naar overwinning nummer zeven. Want in het laatste kwartier leek het geluk de thuisclub toe te lachen, toen de bal na inmenging van de VAR op de stip ging en David García rood kreeg.

Benzema had een onreglementaire duw in de rug gekregen, oordeelde de videoscheidsrechter. En daar ging de arbiter in mee, maar Benzema poeierde het buitenkansje tegen de lat. Twee minuten later scoorde de Fransman alsnog, maar nu werkte de VAR hem tegen. Toch buitenspel, het was met het blote oog amper te zien.

Deksel op de neus

Omdat het vervolg geen treffers meer opleverde, kreeg Real de deksel op de neus voor een laks optreden. Vinicíus Junior had op slag van rust weliswaar de 1-0 gemaakt met een als voorzet bedoelde vrije trap, maar de geslepen Kike García kopte vlak na de hervatting fraai raak. En de 32-jarige spits had zelfs nog een keer kunnen scoren.

NOS
Ravo Vallecano en Elche spelen maandag

Real speelde zonder spelverdeler Luka Modric, die met een lichte dijbeenblessure kampte en uit voorzorg aan de kant gehouden werd. Ze hopen hem over drie dagen weer terug te hebben in de selectie, als Real in de Champions League tegen Sjachtar Donetsk zijn ongeslagen status hoopt te behouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl