NOS VoetbalAangepast

Eenvoudige zege van AZ in Groningen levert Alkmaarders koppositie op

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - AZ

AZ heeft zonder al te veel problemen met 4-1 gewonnen bij FC Groningen en is ook na de achtste speelronde de enige nog ongeslagen ploeg in de eredivisie. Dankzij het gelijkspel van Ajax later op de avond tegen Go Ahead Eagles zijn de Alkmaarders ook de nieuwe koplopers van de competitie.

Jesper Karlsson maakte zijn eerste minuten dit seizoen voor AZ en deed direct van zich spreken. Na een schot van de Zweed was Dani de Wit trefzeker uit de rebound en Karlsson schoot zelf de 0-2 binnen.

Jesper Karlsson viert zijn doelpunt tegen FC Groningen

AZ was heer en meester in Groningen, maar verzuimde de score op te voeren en kreeg te maken met fysieke ongemakken. Eerst was het Karlsson die naar het gras ging, waarbij het erop leek dat hij vervangen moest worden. De Zweed ging toch nog even door, maar niet veel later viel De Wit wel uit.

De maker van de eerste goal greep na een duel naar zijn hamstring, Riechedly Bazoer kwam binnen de lijnen als zijn vervanger.

Bekijk hieronder de reacties van AZ-trainer Pascal Jansen en AZ-speler Jesper Karlsson.

Jansen: 'Hopelijk zo lang mogelijk volhouden', omschakelen voor Karlsson

Groningen, tot dan toe tandeloos, kreeg de geest toen Ricardo Pepi de 1-2 maakte. De Amerikaans international ontdeed zich eerst van Maxim Dekker en won vervolgens het duel met Sam Beukema alvorens hij hard en hoog raak schoot.

Peer Koopmeiners laat zich gelden

Karlsson bleef vervolgens in de rust wel achter in de kleedkamer, zijn vervanger Mayckel Lahdo raakte kort na rust hard de lat. Groningen werd daarna sterker en loerde op de gelijkmaker. Na een mooie aanval schoot Milos Kerkez echter alle Groningse hoop aan diggelen, 1-3.

Peer Koopmeiners, de jongere broer van Oranje-international Teun, viel een kwartier voor tijd in en leverde zijn visitekaartje af met een schitterende assist op de 1-4 van Lahdo.

Na een lange pass van achteruit legde Koopmeiners met zijn rechtervoet de bal meteen goed om met zijn linkervoet een dieptepass te geven op de doorgelopen Zweed. Die hoefde de bal alleen nog maar binnen te schuiven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl