Maxime Bennink

Vrouwen Feyenoord winnen ook derde duel, Fortuna haalt uit bij PEC

Feyenoord heeft in de eredivisie voor vrouwen met moeite de derde zege in drie wedstrijden geboekt. De Rotterdammers wonnen op Varkenoord met 2-1 van Telstar. Fortuna Sittard won voor het eerst, met 5-2 bij PEC Zwolle.

Door goals van Sanne Koopman en Zoï van de Ven na een knappe individuele actie stond Feyenoord na ruim twintig minuten al met 2-0 voor. De vrouwen van Telstar gaven zich echter niet gewonnen en kwamen op slag van rust via een frommelgoal van Anna van der Vlist terug in de wedstrijd.

Maximale score

In de tweede helft bleef het tot het einde spannend, maar bleef het ondanks een slotoffensief van Telstar 2-1. Daarmee was de derde overwinning voor Feyenoord een feit en bleef Telstar nog puntloos.

Met de maximale score uit drie duels is Feyenoord in ieder geval voor even alleen koploper.

Stand eredivisie vrouwen

Zondag staat het duel tussen PSV en ADO Den Haag op het programma. PSV staat op drie uit één en ADO op zes uit twee. Ajax, na één wedstrijd ook nog zonder puntenverlies, ontvangt sc Heerenveen. FC Twente, ook op zes uit twee, is dit weekend vrij.

Fortuna neemt na rust afstand van PEC

De vrouwen van Fortuna Sittard kwamen op het veld van het Zwolse vv Berkum al vroeg op voorsprong via twee goals van Charlotte Hulst. Jeva Walk en Evi Maatman stelden nog voor rust orde op zaken namens PEC.

Moïsa van Koot, Anna Knol en de Belgische spits Tessa Wullaert brachten de winst na rust naar Sittard.

Excelsior pakte op bezoek bij vv Alkmaar ook de eerste punten. De Kralingers wonnen met 3-1.