NOS Voetbal

Tevredenheid bij spelers na overwinning: 'Goed om te weten dat we lelijk kunnen winnen'

De Roon: 'Ben geen Frenkie, maar kan iets toevoegen'

Zonder Frenkie de Jong en Memphis Depay was vooraf duidelijk dat Oranje in de Nations League-wedstrijd tegen België (1-0) uit een ander vaatje moest tappen. "Het was veel rennen en hard werken", zei aanvoerder Virgil van Dijk. "Maar we winnen en houden de nul. We gaan met een prima gevoel naar het WK."

"Goed om te weten dat we ook op een lelijke manier kunnen winnen", zei Marten de Roon. "We missen twee belangrijke spelers en het is goed om te laten zien dat we op meerdere manieren kunnen winnen. Als we op het WK ook ongeslagen blijven, kunnen er mooie dingen gebeuren."

Van Dijk: 'Was hard werken, maar met prima gevoel naar WK'

Marten de Roon speelde als vervanger van Frenkie de Jong een belangrijke rol en volgens bondscoach Louis van Gaal was de speler van Atalanta een van de betere spelers. "Fijn om het vertrouwen te krijgen", aldus De Roon. "Dat merkte ik ook al toen ik moest invallen tegen Polen."

"Frenkie de Jong is de nummer één", ging De Roon verder. "Dat begrijp ik. Ik ben geen Frenkie maar kan iets toevoegen als Frenkie er niet is en ook als hij er wel is om een voorsprong te verdedigen."

Pasveer waant zich nog niet zeker: 'Moet blijven leveren'

Remko Pasveer kreeg na zijn debuut tegen Polen opnieuw de kans onder de lat. Voor de tweede keer op rij hield hij de nul en met een prachtige redding op een inzet van Amadou Onana had de 38-jarige keeper van Ajax daarin een groot aandeel.

Pasveer waant zich nog niet zeker: 'Moet blijven leveren'

"Ik twijfelde of ik uit mijn doel moest komen", zei Pasveer over dat moment. "Ik koos te blijven staan en dat pakte goed uit."

Pasveer waant zich nog niet zeker van een plek in de selectie, laat staan onder de lat in Qatar. "Nee helemaal niet. Ik moet blijven leveren..."

Jurriën Timber: 'Alleen maar goed nieuws'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl