NOS Voetbal

Van Gaal sprong van de bank voor Oranje: 'Doe ik normaal nooit'

Van Gaal sprong van de bank voor Oranje: 'Doe ik normaal nooit'

Bondscoach Louis van Gaal keek tevreden terug op het Nations League-duel met Polen (0-2). De nul houden was een voornaam doel en daaraan voldeed zijn team voor de eerste keer dit kalenderjaar.

"We hebben heel weinig weggegeven tegen toch een fantastische spits als Robert Lewandowski en in tweede helft ook Arek Milik", zei de bondscoach. "De opgave was om bij balbezit tegenstander druk op de bal te geven en dat hebben we bijna tot het einde volgehouden."

Eén minpunt had Van Gaal gezien: "In simpele situaties leden we in de eerste helft te veel balverlies."

'Gakpo heeft alles voor goede nummer 10'

Verder had Van Gaal vooral genoten. Van de eerste goal van Cody Gakpo bijvoorbeeld, na een aanval via 21 schijven. "Ik zag een wereldgoal", zei Van Gaal. "Ik sprong niet voor niets op van de bank. Dat doe ik normaal nooit."

"Dit is waarvoor we trainen", zei Gakpo.

Bekijk hier de reacties van Cody Gako, Steven Berghuis en Virgil van Dijk:

PSV'er Gakpo kreeg een kans op de positie van nummer tien. "Hij heeft zijn taken goed uitgevoerd", zei Van Gaal. "Hij speelt zelf liever van de linkerkant, maar hij heeft alles om een goede nummer tien te worden."

"Ik denk dat dit iets is waarin ik me nog moet ontwikkelen en nog beter kan worden", zei Gakpo. "Ik moet de ruimte weten te vinden en goed afwisselen met Steven en Memphis."

'Blessure Depay voorspelt weinig goeds'

Van Gaal liet weten dat Frenkie de Jong uit voorzorg werd gewisseld en Steven Berghuis met rugklachten naar de kant ging. Teun Koopmeiners viel al vroeg uit na een luchtduel en Memphis Depay ging er in de tweede helft af met een spierblessure.

"Dat voorspelt weinig goeds voor Memphis", zei Van Gaal. "Die gaat niet spelen zondag (tegen België). Berghuis denk ik ook niet. Koopmeiners voelde zich net al wat beter. We hebben met hem geen risico genomen. Met Frenkie ook niet."

Voor debutanten Remko Pasveer en Kenneth Taylor had Van Gaal een goed woordje. "Op Pasveer was nog wel wat aan te merken, maar hij houdt de nul. Dat is belangrijk. Taylor viel heel goed in." Pasveer: "Dit smaakt natuurlijk naar meer."

Bekijk hier de reacties van Remko Pasveer en Steven Bergwijn:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl