AFP
NOS Nieuws

Meeste aangespoelde grienden in Tasmanië dood

De meeste grienden die gisteren werden gevonden op het Australische eiland Tasmanië zijn dood. Van de 230 aangespoelde dieren zijn er nog maar 35 in leven, zegt een woordvoerder van de reddingswerkers.

De grienden werden gevonden op een afgelegen plek in een natuurgebied aan de westkust van Tasmanië. Volgens de reddingswerkers is er alles aan gedaan om de walvissen in leven te houden, maar is dat bij vele niet gelukt. "De focus zal vanochtend liggen op het redden en vrijlaten van de dieren."

Volgens de woordvoerder is het moeilijk begaanbare terrein mede de oorzaak van de hoge sterfte. Hulp van buitenaf wordt zoveel mogelijk geweerd: de autoriteiten willen er alleen mensen bij hebben die ervaring hebben met het zeeleven. "We waarderen alle hulp, maar het is belangrijk om een veilige werkomgeving te hebben.

Twee jaar geleden strandde in Tasmanië ook al een grote groep grienden. Het ging toen om 470 dieren, waarvan er ruim honderd werden gered. Volgens de woordvoerder waren de omstandigheden destijds gunstiger.

De plek waar de dieren liggen is lastig te bereiken:

Honderden grienden gestrand in Tasmanië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl