NOS Wielrennen

Van Vleuten valt, materiaalpech Mollema in dramatische tijdrit gemengde ploegen

Nederlands drama bij gemengde ploegentijdrit: pech voor Mollema, Van Vleuten valt

Nederland is er niet in geslaagd de wereldtitel te veroveren bij de tijdrit gemengde ploegen. Na materiaalpech bij Bauke Mollema en een val van Annemiek van Vleuten was de rol van de Oranjeploeg snel uitgespeeld in het Australische Wollongong.

Zwitserland (33:47.17) pakte ten koste van Italië de wereldtitel, na een bloedstollende ontknoping (+2.92). Nederland werd uiteindelijk toch nog vijfde, op veertien seconden van het Australische brons en 51.93 van de winnaars.

En dat terwijl Nederland hoog had ingezet voor deze wedstrijd, waarin Koen Bouwman en Jos van Emden vanwege blessures ontbraken. Mathieu van der Poel en Daan Hoole completeerden het mannentrio, met verder de vaste kracht Bauke Mollema.

Bekijk hier de reacties van Bauke Mollema en Mathieu van der Poel:

Mollema moest zijn wedstrijd echter al na een paar minuten staken met een kapotte ketting, dus Hoole en Van der Poel moesten proberen de schade te beperken voor de vrouwen.

Drama voor Van Vleuten

Toen de twee overgebleven mannen over de streep waren gekomen, was de verwachting dat met Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk en Riejanne Markus nog een serieuze poging kon worden gedaan naar het podium.

Maar na een paar tellen verloor Van Vleuten haar evenwicht, op het eerste gezicht ook door kettingproblemen, en was de ploeg dusdanig ontmanteld dat een goede klassering er niet meer inzat.

Bekijk hieronder de reacties van Annemiek van Vleuten, Riejanne Markus en Ellen van Dijk:

De tijdrit gemengde ploegen werd twee keer eerder verreden. Bij de eerste editie in 2019 werd Nederland wereldkampioen, na de coronastop moest vorig jaar genoegen worden genomen met een tweede plaats achter Duitsland.

NOS
WK wielrennen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl