NOS NieuwsAangepast

Boegeroep en gefluit bij rijtoer Glazen Koets en balkonscène, vijf arrestaties

Langs de route van de Glazen Koets tussen Paleis Noordeinde en de Koninklijke Schouwburg stonden op meerdere plekken groepjes mensen met omgekeerde vlaggen. Ook klonk er boegeroep en werd er op fluitjes geblazen toen de koets met Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia langsreed.

De politie heeft bij die protesten in totaal vijf mensen gearresteerd, onder andere voor belediging. Een persoon werd opgepakt omdat hij weigerde een stok in te leveren waaraan hij een protestvlag had vastgemaakt.

Prinses Beatrix in het gebouw van de Raad van State

Er stonden ook mensen met omgekeerde vlaggen voor het gebouw van de Raad van State. Prinses Beatrix, die vanuit dat gebouw naar de stoet keek, leek daardoor de koets niet te kunnen zien.

Boegeroep en omgekeerde vlaggen tijdens rijtoer

Ook op de terugweg naar Paleis Noordeinde klonk er gejoel en boegeroep en stonden er mensen met omgekeerde vlaggen. Bij de Raad van State werd er veelvuldig "landverraders" geschreeuwd, terwijl prinses Beatrix, die was gaan staan om de koets te kunnen zien, stond te zwaaien.

Ook bij de balkonscène was opnieuw een groep demonstranten met omgekeerde vlaggen te horen en te zien. Het luide gejuich van de aanwezige kinderen en andere koningsgezinden werd deels overstemd door het boegeroep.

Gejoel en boegeroep tijdens balkonscène

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl