NOS Sport

Volleybalbondscoach Selinger leed in WK-jaar aan blaaskanker: 'Ploeg wist het'

Selinger open tegen volleybalvrouwen over blaaskanker: 'Ben open boek'

Avital Selinger staat met de volleybalvrouwen voor het belangrijkste toernooi van het jaar: het WK in eigen land. In aanloop daarnaartoe heeft de 63-jarige bondscoach echter fikse problemen gehad met zijn gezondheid.

Zo stond hij met niersteenaanvallen training te geven, maar daar bleef het niet bij. Er werd blaaskanker geconstateerd bij Selinger. "Dat was wel even spannend." Na een operatie in januari en meerdere controles, kan Selinger nu melden dat het goed met hem gaat. "Het is nu allemaal in orde, dus daar ben ik blij mee."

De nationale ploeg was op de hoogte van zijn gezondheidssituatie. "Ik ben een open boek", verklaart Selinger. "Ik vind het belangrijk dat ze weten hoe het met me gaat en dat ze te allen tijden op me kunnen rekenen."

Selinger merkt richting WK persoonlijke verandering na ziekte: 'Toegankelijk zijn'

"In het verleden had ik dat misschien niet gedaan", erkent de bondscoach. "Maar in deze tijd vond ik openheid beter. Ze hoeven het niet zielig voor mij te vinden, maar het is beter als mensen weten hoe het met me gaat."

Barrières weghalen

"Ik vind het heel belangrijk om duidelijk te zijn, en vooral toegankelijk." Daar heeft Selinger naar eigen zeggen het afgelopen jaar stappen in gezet. "Ik was sowieso al van plan mezelf daarin te ontwikkelen. Tot op de dag van vandaag hebben mensen, om wat voor reden dan ook, moeite met naar me toe te stappen en in gesprek te gaan. Ik probeer die barrières of beperkingen weg te halen."

"Als dat betekent dat ik moet veranderen, doe ik mijn best dat te doen", aldus de oud-spelverdeler, die zich nu weer goed voelt en zich met Oranje voorbereidt op het WK dat vrijdag 23 september van start gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl