In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Elf aanhoudingen na FC Den Bosch-TOP Oss, agenten en stewards gewond

De politie heeft gisteravond rondom de wedstrijd tussen FC Den Bosch en TOP Oss elf mannen aangehouden. Na afloop van de derby gingen supporters met elkaar op de vuist en gooiden met fakkels en stenen naar de politie. Meerdere stewards en agenten raakten gewond, één beveiliger raakte zwaargewond.

In stadion De Vliert won FC Den Bosch gisteren met 4-1 van TOP Oss. Na de wedstrijd ontstond volgens de politie rond 19.00 uur een agressieve en dreigende situatie. Voetbalsupporters van de twee clubs gingen in en rond het stadion met elkaar op de vuist en pleegden vernielingen, meldt Omroep Brabant.

De supporters richtten hun agressie ook tegen stewards en de mobiele eenheid. Een beveiliger is mishandeld en met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook stewards werden in het ziekenhuis behandeld met lichtere verwondingen. Twee agenten raakten lichtgewond. Zij doen daarvan aangifte, aldus de politie.

De directeur van het beveiligingsbedrijf dat de beveiligers in het stadion leverde, zegt tegen het Brabants Dagblad dat de zwaargewonde beveiliger werd geraakt door een stuk hekwerk. TOP-supporters zouden dat na de wedstrijd hebben afgebroken.

Op sociale media worden beelden gedeeld van de steward, die op het veld verzorgd wordt. Hij zou aan zijn hoofd zijn geraakt:

Steward gewond bij rellen na wedstrijd FC Den Bosch - TOP Oss

De politie schaalde fors op om de situatie onder controle te krijgen, en voerde charges uit om de groepen supporters uit elkaar te houden. Elf supporters zijn aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De rust rondom het stadion keerde daarna terug.

De verdachten zijn tussen de 18 en 41 jaar en komen bijna allemaal uit Berghem of Oss. Twee verdachten komen uit Den Bosch en Capelle aan den IJssel.

Zeven mannen zijn aangehouden voor geweldplegingen, variërend van openlijk geweld tot mishandeling en bedreiging, schrijft Omroep Brabant. Alle zeven zitten nog vast en worden verhoord. De andere vier zijn gisteravond vrijgelaten.

De politie doet verder onderzoek en zal daarbij beelden van camera's en bodycams van agenten bekijken. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Advertentie via Ster.nl