Vluchtelingen komen aan bij het aanmeldcentrum in Ter Apel
NOS NieuwsAangepast

500 asielzoekers naar Zuidbroek, Groningen opent weer een nieuwe opvang

Vijfhonderd asielzoekers worden op korte termijn ondergebracht in de Eurohal in het Groningse dorp Zuidbroek. De gemeente Midden-Groningen heeft laten weten dat het COA vanaf dinsdag de evenementenhal in gereedheid brengt. De asielopvang blijft in ieder geval een half jaar open, en die termijn wordt mogelijk met nog eens zes maanden verlengd.

De politie in Zuidbroek krijgt 24 uur per dag versterking van twee medewerkers van de Koninklijke Marechaussee. Dat was een voorwaarde van de gemeente voor opening van de noodopvang. De medewerkers gaan toezien op de openbare orde en veiligheid in de woonomgeving van Zuidbroek. Het COA is verantwoordelijk voor beveiliging op de locatie zelf.

Opnieuw Groningen

Dat de nieuwe opvanglocatie opnieuw in Groningen komt, past in een trend: de provincie vangt in vergelijking met andere provincies relatief veel asielzoekers op. Vóór de opening van de locatie in Zuidbroek leverde Groningen al 400 plaatsen meer dan afgesproken. Daarentegen moet bijvoorbeeld de provincie Zuid-Holland voor het einde van het jaar nog 7286 plekken voor asielzoekers beschikbaar stellen. De gemeente Midden-Groningen laat weten dat met de 500 nieuwe plekken in Zuidbroek het maximum voor deze gemeente is bereikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl