Stakende chauffeurs op het busstation in Heinenoord
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Medewerkers streekvervoer leggen werk neer voor landelijke staking

Veel werknemers in het streekvervoer doen vandaag mee aan een landelijke staking die wordt georganiseerd door vakbond FNV. Op veel plekken rijden geen bussen.

Streekvervoerders als Arriva en Connexxion waarschuwen voor mogelijke vertragingen en uitval van bussen. Wie toch met de bus moet, wordt geadviseerd de reisplanners controleren.

"Het is een belangrijke dag, want er staat veel op het spel", vertelt Marijn van der Gaag, bestuurder van FNV Streekvervoer aan Rijnmond. "Het gaat om de toekomst van het ov, maar vooral ook om de positie van de werknemers. Er moeten oplossingen komen."

Rennen naar de wc

Een chauffeur die vandaag staakt, zegt tegen de omroep: "We willen betere arbeidsvoorwaarden. We hebben bijvoorbeeld minder plaspauzes. Op Zuidplein moet ik rennen naar de wc en dan ben ik alsnog drie minuten te laat weg."

In Den Haag is vanmiddag een manifestatie. De FNV heeft Tweede Kamerleden uitgenodigd om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn.

Vorige week werden al verschillende regionale acties gehouden waarbij chauffeurs en machinisten van het streekvervoer het werk per provincie neerlegden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl