IMAGO/RW
NOS Nieuws

Amerikaanse rapper PnB Rock doodgeschoten in fastfoodrestaurant

De Amerikaanse rapper PnB Rock is doodgeschoten in een fastfoodrestaurant in Los Angeles. Volgens Amerikaanse media werd hij het slachtoffer van een doelgerichte beroving.

De 30-jarige rapper, wiens echte naam Rakim Allen is, zat met zijn vriendin te lunchen in een filiaal van keten Roscoe's House of Chicken 'N Waffles toen er een man op hen afstapte. De man toonde zijn pistool en dwong Allen spullen af te staan.

Vervolgens ontstond er een discussie, waarna Allen werd beschoten, zegt een woordvoerder van de politie in Los Angeles tegen persbureau AP. Hij werd meerdere keren geraakt en overleed in het ziekenhuis.

PnB Rock, die werd geboren in Philadelphia, brak in 2016 door met zijn debuutsingle Selfish. Dat nummer kwam op plek 51 van de gerenommeerde hitlijst Billboard Hot 100. In 2017 bracht hij zijn debuutalbum uit. Verder werkte hij samen met onder anderen Ed Sheeran, Wiz Khalifa en Chance the Rapper.

Het nummer 'Cross Me' dat PnB Rock maakte met Ed Sheeran:

Zijn platenlabel Atlantic Records betreurt in een bericht op Instagram het "zinloze verlies" van Allen. "PnB Rock was meer dan een artiest. Voor velen was hij een geweldige vriend en hij was ook vader van twee prachtige kleine meiden."

Entertainmentwebsite TMZ berichtte als eerste over het incident. Daarbij deelde de site ook een screenshot van Instagram-post van de vriendin van Allen. In dat bericht deelde ze een foto van haar eten en ook de locatie van het restaurant.

Het is niet duidelijk of dat bericht de schutter naar het restaurant lokte, maar de wereldberoemde rapper Nicki Minaj schrijft op Twitter in een reactie op de dood van Allen dat ze niet begrijpt waarom rappers of hun naasten überhaupt nog hun locatie prijsgeven op sociale media "na Pop Smoke".

Daarmee doelde ze op rapper Pop Smoke, die in 2020 werd doodgeschoten bij een inbraak in een huis dat hij had gehuurd via Airbnb. Een dag voordat hij werd vermoord, plaatste de rapper op sociale media foto's waarop het huis en ook het adres te zien was. Dat bracht de inbrekers, die het gemunt hadden op zijn sieraden, op zijn spoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl