Real Madrid wint zonder geblesseerde Benzema ook vijfde competitieduel

Real Madrid is ook na vijf duels nog altijd zonder puntenverlies in de Spaanse competitie. Dit keer werd mede dankzij een paar prachtgoals thuis gewonnen van Real Mallorca: 4-1.

Vinicius Júnior zette Madrid in de tweede helft op voorsprong

De thuisploeg creëerde veel kansen, maar vooral door de afwezigheid van de geblesseerde topspits Karim Benzema ging het scoren niet direct vanzelf. De bezoekers namen na een half uur via een kopbal van Vedat Muriqi zelfs de leiding.

Nog net voor de rust maakte Federico Valverde op magistrale wijze gelijk. Hij startte op eigen helft, sneed door de defensie en krulde de bal in de kruising.

Rodrygo leidt Madrid naar zege

Na de rust maakte Rodrygo het verschil voor Madrid. Halverwege de tweede helft liet hij eerst Vinícius scoren en hij zorgde vlak voor tijd met een knappe slalom voor de 3-1.

In blessuretijd maakte Antonio Rüdiger het kwartet vol voor de thuisploeg. Door de zege blijft de regerend kampioen koploper in Spanje, met twee punten meer dan Barcelona.