Jonathan de Guzman
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Voetbal

De Guzman gaat vanavond niet juichen tegen Feyenoord: 'Het is mijn familie'

Doorbreken deed Jonathan de Guzman vanuit de jeugd van Feyenoord. Vanavond (20.00 uur) staat de middenvelder van Sparta tegenover de club die hem de kans in Europa gaf. Het zal voor hem een mooie ontmoeting worden.

De stadsderby tegen zijn oude club had De Guzman meteen in zijn agenda staan. "Feyenoord is nog steeds míjn club, maar ik denk dat iedereen dat wel zal begrijpen", zegt hij tegen regionale omroep Rijnmond. "Het is een speciale wedstrijd voor Sparta, maar ook voor mij. Ik kom weer terug in De Kuip. Daar ben ik blij mee en ik kijk ernaar uit."

Jonathan de Guzman: 'Voelt als terugkomen op oude nest'

De voormalig speler van Feyenoord, die veertien interlands voor Oranje speelde, tekende in juli een contract voor één jaar bij Sparta Rotterdam met een optie voor nog een jaar. Hiermee keerde hij na twaalf jaar terug in de eredivisie. De geboren Canadees kwam over van OFI Kreta.

'Uit respect zal ik niet juichen'

Een afscheid in De Kuip heeft hij opmerkelijk genoeg nooit gehad. "Maar het kan er nog altijd komen", knipoogt De Guzman. "We gaan er naartoe om te winnen. Maar met alle respect, ik zal niet juichen in De Kuip tegen Feyenoord. Uit respect doe ik dat niet, voor de fans. Feyenoord is mijn familie."

2009: Jonathan de Guzmán in het shirt van Feyenoord

De 34-jarige De Guzman volgt Feyenoord nog altijd op de voet. Met veel interesse keek hij naar Lazio-Feyenoord. De Rotterdammers gingen in de Italiaanse hoofdstad hard onderuit. "Het deed pijn aan m'n ogen. Feyenoord heeft veel nieuwe spelers. Dan is het altijd lastig, zeker tegen zo'n team", zegt hij.

Na vijf wedstrijden heeft Sparta zeven punten. De Guzman vindt dat de Kasteelclub goed aan de eredivisie is begonnen en hoopt vanavond weer drie punten bij te schrijven. "Er zijn zeker kansen. Feyenoord heeft in de afgelopen twee wedstrijden veel tegendoelpunten gehad...", aldus de oud-jeugdspeler van Feyenoord.

De Guzman snoeihard over Europees Feyenoord: 'Pijn aan mijn ogen'

Advertentie via Ster.nl