Aanwezigen legden bloemen op de kist, die door de vader van het gezin met een tractor door het dorp werd gereden
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Honderden mensen bij afscheid verongelukte moeder en kinderen in Oud Gastel

In het Brabantse dorp Bosschenhoofd hebben honderden mensen vanmiddag afscheid genomen van drie van de vier slachtoffers van een fataal ongeluk in Oud Gastel. Bij het ongeluk een week geleden kwamen twee vrouwen van 39 en 42 en twee kinderen van 10 en 8 jaar om het leven.

Door het dorp reed een tractor met daarachter een platte kar. Op die kar stond een grote kist met daarin de lichamen van de 39-jarige moeder en haar twee kinderen van 8 en 10 jaar. De vader van het gezin bestuurde de tractor.

De tractor werd begeleid door drie motoragenten. Volgens Omroep Brabant waren zij de eerste agenten die vorige week bij het ongeluk waren.

Erehaag met bloemen

Langs de kant van de weg stonden honderden mensen in de regen, meldt de regionale omroep. Terwijl de kar langsreed, werden er bloemen op de kist gelegd. Aan het einde van de tocht werd gestopt bij de kerk, waar het gemeentebestuur stond.

Iedereen aan de kant volgde vervolgens de rouwstoet tot aan de rand van het dorp. Eerder op de middag hadden nabestaanden in kleine kring al afscheid genomen van de moeder en haar twee kinderen.

Maandag is ook een herdenkingsdienst voor het vierde slachtoffer, een 42-jarige vrouw. Dat afscheid is bij een crematorium in Roosendaal. Er zal een groot scherm buiten staan, mocht niet iedereen een plek in de aula kunnen vinden.

Tijdens het afscheid werden bloemen op de kist van de slachtoffers gelegd

Burgemeester Roks van gemeente Halderberge, waar Oud Gastel en Bosschenhoofd onder vallen, spreekt van een emotionele dag. "Als je dan ziet dat een vader zijn vrouw en twee kinderen met een tractor wegbrengt met een erehaag waar ouders en kinderen met tranen in hun ogen bloemen op de kar leggen, dan word je daar bijzonder stil van", zegt hij tegen Omroep Brabant.

Roekeloos rijgedrag

Het ongeluk gebeurde vorige week vrijdag op een kruising op een industrieterrein in Oud Gastel. Een automobilist botste met zeer hoge snelheid op een andere auto met vijf inzittenden. Vier van hen overleefden dat niet. Een meisje van 9, de dochter van een van de overleden vrouwen, raakte gewond. Zij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en weer thuis.

De bestuurder van de andere auto, een 27-jarige Roosendaler, is opgepakt. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van dat ongeluk en van roekeloos rijgedrag. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de automobilist, die met twee anderen in zijn gehuurde Mercedes met Duits kenteken zat, roekeloos gereden en is hij daardoor schuldig aan het ongeluk.

Duitse autoverhuurders weigeren Nederlandse klanten

Meerdere Duitse autoverhuurbedrijven hebben aan Omroep Brabant laten weten geen snelle en dure auto's meer te verhuren aan Nederlanders. De regionale omroep deed hier vanwege het ongeluk onderzoek naar, omdat de verdachte in een gehuurde Duitse wagen reed.

Sommige verhuurders wijten het aan een verzekeringskwestie, anderen zeggen dat de luxe auto's "slechte mensen" trekken. Nederlandse verhuurbedrijven zeggen dat het vaak aantrekkelijk is om in Duitsland te huren, omdat contante betalingen daar gangbaarder zijn en snelle sportwagens er vaak goedkoper zijn.

Advertentie via Ster.nl