De brand brak uit in een oven
NOS NieuwsAangepast

Grote brand in olievatenfabriek Europoort Rotterdam onder controle

In een fabriek waar olievaten worden gemaakt op de Isarweg in Europoort in Rotterdam heeft een grote brand gewoed. Het vuur begon in de oven en breidde later uit naar de rest van het gebouw. Inmiddels is het sein brand meester gegeven. Er wordt nog wel nageblust.

De brand ontstond in een fabrieksoven waar stalen vaten worden gemaakt. Die vaten krijgen een laklaag en worden in de oven gedroogd. Door het vuur kwam flink wat zwarte rook vrij.

Mensen in de buurt kregen het advies om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. Er zijn geen gevaarlijke concentraties gemeten.

"De rook waait van zuid naar noord", zegt een woordvoerder. "Aan de overkant van het water ligt Maassluis. Daar zijn klachten van inwoners dat ze de rook ruiken."

De meetploeg van de brandweer voerde rookmetingen uit:

Op Twitter gaan video's rond van de brand. Daarop zijn sirenes te horen, maar de veiligheidsregio benadrukt dat dit niet het luchtalarm was. "In de omgeving van de brand zijn kortstondig sirenes te horen geweest van omliggende bedrijven", staat in een tweet. "Dit zijn niet de sirenes vanuit de overheid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl