Getty Images
NOS Voetbal•

Winter tijdelijke opvolger Menzo als bondscoach Suriname

Aron Winter is door de Surinaamse voetbalbond aangesteld als interim-bondscoach van het Surinaamse elftal. De 55-jarige Winter zal in ieder geval de komende twee oefenwedstrijden van het nationale elftal begeleiden.

Winter volgt daarmee Stanley Menzo op, die zeven maanden aan het roer stond bij Suriname maar een paar weken geleden naar China vertrok om aan de slag te gaan bij Beijing Guoan.

Als hoofdtrainer had Winter eerder Jong Ajax en het Canadese Toronto FC onder zijn hoede. Tussen 2019 en 2021 was hij assistent van bondscoach John van 't Schip bij Griekenland. Daarvoor werkte hij als assistent bij Ajax onder Erik ten Hag.

Winter begint deze week al met de voorbereidingen. De 84-voudig oud-international van Oranje en voormalig speler van onder meer Ajax, Lazio, Internazionale en Sparta Rotterdam krijgt hulp van assistent-trainers Roberto Gödeken en Ryan Koolwijk.

Twee duels in Nederland

Winter zal op de bank zitten als Suriname in september twee vriendschappelijke duels in Nederland afwerkt. Op 22 september in Almere tegen Nicaragua, de tegenstander en precieze datum van de andere wedstrijd is nog niet bekend.

Koolwijk was tot voor kort nog speler van PEC Zwolle, maar besloot aan het einde van vorig seizoen zijn loopbaan te beëindigen en bij de Surinaamse bond de taak van assistent-bondscoach op zich te nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl