Bero bezorgt Vitesse eerste zege bij lamlendig FC Groningen

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - Vitesse

Vitesse heeft op bezoek bij FC Groningen de eerste overwinning van het eredivisieseizoen binnengesleept: 0-1. Het was een verdiende overwinning op de zwak spelende thuisploeg van coach Frank Wormuth.

Vitesse begon uitstekend aan het duel en vooral de nieuwelingen Bartosz Bialek (gehuurd van VfL Wolfsburg), Gabriel Vidovic (gehuurd van Bayern München) en Kacper Kozlowski (gehuurd van Brighton & Hove Albion) vielen in positieve zin op.

Buitenspelgoal

De Kroaat Vidovic leek de Arnhemmers op 1-0 te zetten, maar de VAR zag dat het buitenspel was. Vitesse was de betere ploeg en kreeg ook de betere kansen. De ploeg van coach Thomas Letsch liet echter na om te scoren.

Bartosz Bialek en Radinio Balker
    Matus Bero viert zijn treffer tegen Groningen

Ook de wissels halverwege hadden geen effect. Vitesse bleef beter, maar scoorde niet. Laros Duarte haalde in de tweede helft een kopbal van Enzo Cornelisse van de lijn. En zo hield het lamlendige FC Groningen zonder zelf een kans te creëren in eigen huis lang stand.

Tot de 77ste minuut. Invaller Luciano Valente verloor het duel van Carlens Arcus en Matús Bero schoof de bal in de hoek. Verder dan een vrije trap vanaf de zijkant op de paal van Duarte kwam Groningen niet meer. Voor Vitesse lijkt er licht aan de horizon, voor Groningen nog niet.

Kijk hieronder naar de reacties van FC Groningen-trainer Frank Wormuth en Vitesse-doelman Daan Reiziger, die als vervanger van de geblesseerde Kjell Scherpen zijn eerste eredivisiewedstrijd speelde.

Wormuth signaleert 'terugslag' bij FC Groningen, Vitesse-doelman Reiziger 'geeft visitekaartje af'