Feyenoord komt dramatische start te boven en wint alsnog bij Go Ahead Eagles

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - Feyenoord

Feyenoord heeft na een rampzalige start in Deventer toch een overwinning geboekt bij Go Ahead Eagles. De Rotterdammers kwamen terug van een vroege 2-0 achterstand: 3-4. Door de zege klommen de Rotterdammers over PSV naar de tweede plaats in de eredivisie.

Het nog puntloze Go Ahead mocht even dromen van een stunt. Evert Linthorst haalde uit en scoorde via de knie van Patrik Walemark (1-0) en op aangeven van Bobby Adekanye kopte spits Isac Lidberg hard raak (2-0). Dat was binnen dertien minuten.

Twee goals Danilo

Schuddend met het hoofd zag coach Arne Slot het aan vanaf de kant, maar zijn ploeg had in ieder geval nog genoeg tijd om het recht te zetten. De eerste echte kans van Feyenoord ging erin. Walemark hield de bal nog net binnen en stelde Danilo in staat 2-1 te maken.

• ANP
    Evert Linthorst viert feest na de vroege 1-0 tegen Feyenoord.
  • ANP
    Danilo viert zijn tweede treffer voor Feyenoord tegen Go Ahead Eagles.
  • ANP
    Javairo Dilrosun schiet de 3-2 voor Feyenoord in de verre hoek.

Enkele minuten voor het einde van de eerste helft was het gelijk. Walemark was weer de aangever en Danilo kopte prachtig binnen (2-2). De nieuwe aanvoerder Orkun Kökçü had de comeback nog voor rust kunnen completeren, maar zijn vrije trap ging via doelman Jeffrey de Lange op de paal.

In de tweede helft werd de comeback alsnog voltooid. Javairô Dilrosun zette Feyenoord na een combinatie met de Pool Sebastian Szymanski op voorsprong (2-3) en laatstgenoemde zorgde met een verwoestende uithaal voor de 2-4.

Ver in blessuretijd gleed de Noor Oliver Edvardsen de derde Eagles-goal binnen (3-4). Een treffer die aan de uitkomst in Deventer niets veranderde.

Kijk hieronder naar de reactie van Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü, trainer Arne Slot en Go Ahead Eagles-coach René Hake.