NOS Nieuws

Gevallen van longontsteking in Argentijnse privékliniek blijken legionella

De mysterieuze gevallen van dubbele longontsteking in een Argentijnse privékliniek blijken het gevolg te zijn van een legionella-uitbraak. Dat bevestigt de Argentijnse minister van Volksgezondheid, Carla Vizzotti.

Elf mensen raakten in de tweede helft van augustus besmet met de legionellabacterie in de kliniek in de stad San Miguel de Tucumán. Inmiddels zijn vier van hen overleden, vier anderen werden zo ziek dat ze zijn opgenomen in een ziekenhuis.

Lang was onduidelijk waardoor de patiënten en medewerkers van de kliniek ziek waren geworden. Ze kregen klachten als koorts, buikpijn en moeite met ademhalen. Duidelijk was wel dat de klachten niet veroorzaakt werden door corona, griep of het hantavirus.

In de kliniek deden deskundigen de afgelopen dagen onderzoek naar de bron van de besmettingen. Onder meer het water en de airconditioning in het gebouw werden gecontroleerd. Ook bij patiënten werden monsters genomen die naar het nationale instituut voor microbiologie in Buenos Aires werden gestuurd.

Het instituut heeft vandaag bevestigd dat het om de legionellabacterie gaat. Welk type van de bacterie het precies is, moet nog duidelijk worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl