Oscar Piastri rijdt vanaf volgend seizoen voor Formule 1-team McClaren.
NOS Sport

Einde aan Formule 1-rel: talentvolle Piastri gaat naar McLaren

Oscar Piastri krijgt zijn zin: de 21-jarige Australiër rijdt vanaf volgend seizoen bij Formule 1-team McLaren. Alpine kondigde vorige maand nog de komst van Piastri aan, alleen dat ontkende hij zelf. "Volgend jaar rijd ik niet voor Alpine", zo klonk het toen uit de mond van Piastri. En dat blijkt nu.

De Australiër, die nu reserverijder van Alpine is, had al een contract getekend bij McLaren, alleen volgens Alpine moest het talent voor hen rijden vanaf volgend seizoen.

Piastri zou de plek op moeten vullen van Fernando Alonso, die naar Aston Martin vertrekt. Begin augustus slingerde het F1-team zelfs een persbericht de wereld in met het nieuws dat Piastri vanaf volgend seizoen de Spanjaard zou vervangen.

"Zonder mijn toestemming heeft Alpine F1 een persbericht uitgebracht dat ik volgend jaar voor hen rijd. Dit klopt niet", reageerde Piastri via Twitter. De twee partijen kwamen tegenover elkaar te staan: de zaak ging naar de Contract Recognition Board, een overkoepeld orgaan dat F1-contracten controleert. Het besluit was helder: alleen het reeds getekende contract bij McLaren is geldig.

Dankbaar

Piastri neemt volgend seizoen de plek in van landgenoot Daniel Ricciardo, oud-ploeggenoot van Max Verstappen. "Ik ben McLaren dankbaar voor de kans die ze mij bieden", aldus Piastri. "Ik focus mij nu op de voorbereidingen voor mijn Formule 1-debuut in 2023 en de start van mijn Formule 1-carrière in Papaya."

Vorig jaar pakte Piastri in zijn eerste Formule 2-seizoen de titel. Ook werd hij kampioen in de Formule 3. De coureur tekent voor twee seizoenen bij McLaren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl