Begeerde Gakpo helpt PSV aan 7-1 winst op Volendam: 'Moet snel keus maken'

Bekijk de samenvatting PSV - FC Volendam

Met de door Engelse clubs begeerde Cody Gakpo gewoon nog in de basis heeft PSV in de eredivisie een simpele zege geboekt op FC Volendam. In Eindhoven werden de bezoekers getrakteerd op een 7-1 nederlaag.

Gakpo was de grote man met drie doelpunten, evenals Xavi Simons, die twee keer scoorde en een assist gaf.

Gakpo moet snel keus maken

Na de wedstrijd ging Gakpo in op de interesse van Premier League-clubs als Everton en Leeds United, terwijl PSV hem ook een nieuwe aanbieding heeft gedaan om in Eindhoven te blijven. De transfermarkt voor Nederlandse clubs sluit om 00.00 uur, voor Engelse clubs een dag later.

"Ik moet een keer een keus gaan maken, daar heb ik niet zo lang meer voor. Vanavond of morgenochtend, anders is het te laat. Alleen onder de juiste omstandigheden wil ik weg bij PSV", aldus Gakpo.

FC Volendam stond vanaf de aftrap direct vol onder druk van de Eindhovenaren. Al na twintig seconden resulteerde dat in een doelpunt. Verdediger Brian Plat gleed de bal richting eigen doel, doelman Filip Stanković redde nog wel maar legde de bal panklaar voor Simons, die simpel kon binnentikken.

Doelpunten Gakpo

Volendam beperkte zich tot verdedigen en zag Johan Bakayoko, Guus Til en Jarrad Branthwaite grote kansen missen voor PSV. Vanaf de penaltystip maakte aanvoerder Gakpo wel de verdiende 2-0.

De kansenregen voor het doel van Volendam hield aan. Gakpo maakte er na een knappe solo-actie 3-0 van. Nog geen minuut later deed Volendam uit het niets iets terug. Na een fout van Branthwaite schoot Henk Veerman knap raak.

Cody Gakpo

Ook na rust was het niet lang wachten op doelpunten. Binnen anderhalve minuut schoot Jordan Teze, via Brian Plat, raak. En drie minuten later was het Gakpo die opnieuw scoorde. Nu ging de bal via Damon Mirani het doel in.

PSV nam vervolgens geen gas terug en bleef kansen creëren. Na een publiekswissel voor Gakpo scoorde Simons met een mooi stiftje op aangeven van invaller Sávio de 6-1. Bakayoko zorgde voor de eindstand.

PSV koploper op doelsaldo

Door de zege blijft PSV ongeslagen in de competitie en heeft het samen met Ajax de maximale twaalf punten uit vier duels. Op basis van het doelsaldo - PSV scoorde in vier duels al 22 keer - zijn de Eindhovenaren nu koploper.