NOS Sport

Verstappen verpulvert concurrentie in Spa: 'Mijn dominantste weekend ooit'

Max Verstappen won zondagmiddag met ongekende overmacht de Grand Prix van België. Nooit eerder was het verschil tussen hem en zijn concurrenten zó groot. "Dit was mijn dominantste weekend ooit", concludeerde Verstappen zelf.

Verbijsterend was het gemak waarmee Verstappen van de veertiende plek naar de koppositie spurtte. De regerend wereldkampioen startte door een gridstraf achterin, maar dat maakte eigenlijk geen bal uit. Binnen twaalf rondes reed hij op kop.

Max Verstappen

De start van de Grand Prix in België was chaotisch, met twee uitvallers en een aantal gevaarlijke situaties. "Het begin was zo hectisch dat ik er amper van kon genieten. Er lag veel troep op de baan, ook omdat bijna iedereen door het grind en het gras ging. Ik kon bijna niets zien door mijn vizier."

Maar daarna werd het dus leuk. De ene na de andere coureur moest eraan geloven en Verstappen haalde zelfs Carlos Sainz, begonnen vanaf pole, met speels gemak in.

"Elke ronde heb ik één auto ingehaald en op een bepaald moment besefte ik dat ik kon winnen. Dit circuit ligt onze auto kennelijk perfect. Als een auto zo goed is wordt alles een stuk makkelijker."

De eenvoud waarmee Verstappen won, was indrukwekkend. "Dit was mijn dominantste weekend tot nu toe. Dat is voor mij best onverwacht. We verrassen onszelf. De manier waarop we wonnen is geweldig."

Van Spa naar Zandvoort

Dat Verstappen juist op het circuit Spa-Francorchamps zo oppermachtig was, zal hem ook zelf niet verbaasd hebben. Het is zijn favoriete baan. "Het is ook niet ver van de plek waar ik ben opgegroeid, er zijn veel familie en vrienden hier. Ik ben erg blij dat alles dit weekend op zijn plek viel."

Kort voor de race werd bekend dat er ook volgend jaar weer een GP op Spa wordt gereden. Een opluchting voor veel racefans en voor Verstappen, nadat er lange tijd geluiden hadden geklonken dat de race weleens van de kalender zou kunnen gaan.

Max Verstappen

"Ik ben ben er blij mee. Dit is mijn favoriete baan, zeker als de auto zo goed is als dit weekend. Ik hoop dat we hier altijd blijven en dus niet alleen een jaartje extra."

Nu wacht Verstappen dus zijn échte thuisrace, volgende week in Zandvoort. "Ik ga nu naar huis en vlieg donderdag naar Zandvoort. Ik heb al mijn huiswerk op de simulator al gedaan. Ik denk dat de race daar wel closer wordt dan vandaag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl