NOS Wielrennen

Superieure Ferrand-Prévot voor vierde keer wereldkampioen mountainbike

Ferrand-Prévot weer ijzersterk bij WK mountainbike, Terpstra zesde

De Franse mountainbikester Pauline Ferrand-Prévot is voor de vierde keer wereldkampioene cross-country geworden. De kampioene van 2015, 2019 en 2020 was in het Franse Les Gets superieur en hield nummer twee Jolanda Neff uit Zwitserland 1.35 achter zich. Anne Terpstra werd zesde.

Net als een week geleden bij de EK in München ging Ferrand-Prévot er als een speer vandoor. In Duitsland moest ze na materiaalpech genoegen nemen met zilver maar ditmaal stond er geen maat op de Française en bleef pech haar bespaard. Vrijdag won ze ook al de korte cross.

Neff kwam op meer dan anderhalve minuut achterstand als tweede over de finish en kreeg de zilveren medaille omgehangen. De Amerikaanse Batten werd op meer dan twee minuten achterstand derde en veroverde brons.

Terpstra, die volgende week hoopt de wereldbeker algemeen te winnen, kwam na een stroeve start nooit in de buurt van het podium.

Fenomeen Schurter

Nino Schurter heeft opnieuw bewezen een fenomeen te zijn in het mountainbiken. De 36-jarige Zwitser veroverde bij de mannen voor de tiende keer de wereldtitel op het onderdeel crosscountry.

Schurter reed lang vooruit met de Spanjaard David Valero Serrano, de Italiaan Luca Braidot en olympisch kampioen Tom Pidcock uit Groot-Brittannië.

In de voorlaatste ronde versnelde hij en alleen Valero Serrano kon nog volgen. De winnaar van het brons op de Spelen van Tokio pakte nu het zilver. Pidcock raakte door een val en materiaalproblemen verder achterop waardoor Braidot in Les Gets het brons kon pakken.

Mountainbikefenomeen Schurter wint tiende wereldtitel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl