Een militair van het Korps Commandotroepen (foto ter illustratie)
NOS NieuwsAangepast

Drie Nederlandse commando's gewond bij schietpartij voor hotel in VS

Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Indianapolis zijn drie Nederlandse militairen gewond geraakt. De mannen van het Korps Commandotroepen (KCT) werden voor het hotel waar ze verblijven door kogels geraakt.

Volgens het ministerie van Defensie verkeert een van de gewonden in kritieke toestand en zijn de andere twee bij kennis en aanspreekbaar. De politie in Indianapolis heeft het over twee gewonden die in kritieke toestand zijn.

Het is niet duidelijk wat er is gebeurd. Het ministerie van Defensie laat weten dat de commando's op oefening waren in de staat Indiana en dat het incident gebeurde in de vrije tijd van de militairen.

Een lokale nieuwszender meldt op basis van de politie in Indianapolis dat twee van de drie commando's in kritieke toestand in het ziekenhuis zijn opgenomen. Volgens de politie was het drietal mogelijk betrokken bij een ruzie op straat voordat zij neergeschoten werden, maar defensie heeft hierover niets naar buiten gebracht.

Familie is geïnformeerd

De families van de slachtoffers, die zijn gestationeerd op de KCT-kazerne in Roosendaal, zijn geïnformeerd. De lokale politie doet onderzoek naar de toedracht van de schietpartij. Er is nog niemand aangehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl