Schitterende vrije trap Duarte niet genoeg voor Groningen op bezoek bij NEC: 1-1

Bekijk de samenvatting van NEC-FC Groningen

NEC heeft in eigen huis op het nippertje een nederlaag tegen FC Groningen weten te voorkomen in de eredivisie. In eigen huis kwam de ploeg van Rogier Meijer vlak voor tijd langszij: in de Goffert werd het in een weinigzeggende wedstrijd 1-1.

Vanaf het eerste fluitsignaal tot aan de rust gebeurde er vrij weinig in de Goffert. De thuisploeg had wel het betere spel, maar tot echt grote kansen leidde dat niet.

Hoewel de strijdlust wel te zien was, kwam het duel eigenlijk nooit echt los. Arbiter Allard Lindhoudt hield ondanks de felle strijd de kaarten lang op zak. Tot hij na bijna een uur spelen niet anders meer kon dan FC Groningen-speler Tomáš Suslov geel geven nadat hij met een gestrekt been was ingekomen op Mikkel Duelund.

Vlam in de pan

Niet lang daarna sloeg bij Oussama Tannane van NEC de vlam in de pan. Hij zocht de confrontatie met Neraysho Kasanwirjo, beiden werden voorzien van een gele kaart door Lindhoudt.

Oussama Tannane zoekt de confrontatie met Neraysho Kasanwirjo

NEC had in de tweede helft in eigen huis duidelijk de overhand. FC Groningen had op voorhand de statistieken niet mee: van de dertig eerdere duels in Nijmegen wist de club uit het Noorden slechts zes keer de volle pond mee naar huis te nemen.

Maar een kwartier voor tijd bracht Laros Duarte de bezoekers met een schitterend doelpunt op voorsprong. Op zo'n twintig meter afstand van het doel van Jasper Cillessen krulde de Groninger de bal feilloos in de linkerbovenhoek.

Duarte blikt terug op schitterende treffer: 'Dit was wel de perfecte vrije trap'

Met precies zo'n zelfde vrije trap maakte Duarte vorige seizoen zijn eerste en enige doelpunt van het seizoen voor Groningen. Even leek het erop of de ploeg van trainer Frank Wormuth voor het eerst sinds 2013 dus wel met drie punten huiswaarts zou gaan, maar NEC-aanvaller Ibrahim Cissoko had andere plannen.

Op aangeven van Tannane - die de aanvaller vanaf de andere kant van het veld weer makkelijk wist te vinden - bracht Cissoko NEC twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd op gelijke hoogte. Zo blijven die statistieken FC Groningen voorlopig nog achtervolgen.