Arne Slot
NOS Voetbal

Feyenoord loot Lazio, PSV tegen Arsenal in groepsfase Europa League

Een pittige loting voor de Nederlandse clubs in de groepsfase van de Europa League. Feyenoord zit in poule F met Lazio, FC Midtjylland en Sturm Graz. PSV heeft Arsenal, FK Bodø/Glimt en FC Zürich geloot in poule A.

In de Conference League speelt AZ tegen Apollon FC, FC Vaduz en FC Dnipro. De eerste speelronde van beide toernooien vindt plaats op donderdag 8 september.

Feyenoord treft in Lazio Roma de nummer vijf uit de Italiaanse competitie van vorig seizoen. Tegen FC Midtjylland en Sturm Graz, de nummers twee uit Denemarken en Oostenrijk van het seizoen 2021/22 liggen er meer kansen voor de Rotterdammers.

PSV heeft aan Arsenal een zware kluif. De Noord-Londense club verkeert in uitstekende vorm en is koploper in de Engelse Premier League. Vorig seizoen eindigde de club van Mikel Arteta als vijfde. Van de Noorse kampioen FK Bodø/Glimt - dat speelt binnen de poolcirkel - win je ook niet zomaar. Tegen FC Zürich, de Zwitserse kampioen, moet meer mogelijk zijn.

Mikel Arteta, trainer van Arsenal

Feyenoord is rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase omdat de ploeg vorig seizoen de finale van de Conference League speelde. PSV struikelde deze week in de play-offs van de Champions League.

Geen supporters

Feyenoord mag bij de eerste uitwedstrijd geen supporters meenemen. Ook moet een deel van De Kuip leeg blijven bij de eerste thuiswedstrijd in de groepsfase van het Europese bekertoernooi. Het gaat om de noordtribune, waar de fanatieke aanhang zit.

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA bestrafte Feyenoord daarmee voor ongeregeldheden tijdens beide duels met Olympique Marseille in de halve finales van de Conference League.

Erik ten Hag trekt met zijn nieuwe club Manchester United naar Real Sociedad, FC Sheriff Tiraspol en Omonoia FC. United werd afgelopen seizoen zesde in de Premier League. Een plek bij de beste vier was vereist voor deelname aan de Champions League.

In 2017 won United ten koste van Ajax de Europa League, in 2021 was de Engelse topclub finalist. Villarreal bleek toen net te sterk. De finale van de Europa League wordt gespeeld op 31 mei 2023 in Boedapest.

De technische staf van AZ viert de plaatsing voor de Conference League

AZ verzekerde zich donderdag pas officieel van deelname aan het hoofdtoernooi van de Conference League, ook al kon er na de grote thuiszege op Gil Vicente (4-0) weinig meer misgaan tijdens de return.

In de groep wachten nu dus Apollon FC uit Cyprus, FC Vaduz uit Liechtenstein en FC Dnipro, dat vanwege de oorlog in Oekraïne zijn thuiswedstrijden op neutraal terrein moet spelen.

Officieel heet laatstgenoemde club overigens FC Dnipro-1, omdat het een doorstart is van het failliete FC Dnipro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl