De kustlijn van Cartagena
NOS NieuwsAangepast

Twee Nederlandse toeristen overleden in Colombia

De politie in Colombia doet onderzoek naar de dood van twee Nederlanders van 31 en 29 jaar oud uit Amsterdam. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt hun overlijden.

Wat de doodsoorzaak van de vrouw van 29 en de man van 31 precies is, is nog niet bekend. De lokale autoriteiten gaan uit van vergiftiging, maar dat wordt verder onderzocht. Mogelijk gaat het om een voedselvergiftiging.

Volgens media in het Zuid-Amerikaanse land meldden de man en de vrouw zich afgelopen maandag bij een kliniek vanwege hevige maagklachten. Het duo bracht volgens de autoriteiten een paar dagen door in een hostel in Cartagena, een toeristische havenstad in het noordwesten van het land. Daar voelden de twee zich al niet lekker en kregen ze medische zorg.

Hoge bloeddruk

Maar de situatie verslechterde, waarop ze werden overgebracht naar een kliniek. Volgens een arts van die kliniek ging de toestand van het duo in de kliniek hard achteruit. Ze hadden volgens de arts een hoge bloeddruk, waren in een soort shock en kampten met spijsverteringsproblemen. De vrouw overleed laat in de avond, de man de ochtend erna.

Het kantoor van de burgemeester van Cartagena meldt in contact te staan met de Nederlandse autoriteiten en de familie van de twee. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken is er contact met de nabestaanden en ontvangen zij consulaire bijstand. De lichamen van de Nederlanders worden volgens hem naar Nederland gebracht als de Colombiaanse autoriteiten deze hebben vrijgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl