NOS Sport

Van de Zandschulp is Griekspoor de baas op laatste voorbereidingstoernooi US Open

Van de Zandschulp verslaat landgenoot Griekspoor in voorbereidingstoernooi US Open

Botic van de Zandschulp heeft het Nederlandse onderonsje van Tallon Griekspoor gewonnen. Die partij in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Winston-Salem eindigde in 7-6 (5), 6-3.

Ondanks de nederlaag kon Griekspoor met zijn vierde partij in vijf dagen wel het gewenste ritme opdoen ter voorbereiding op de US Open. Een coronabesmetting had hem een maand aan de kant gehouden.

Van de Zandschulp had de laatste weken al een paar potjes op hardcourt in de benen en had vrijwel de hele wedstrijd het initiatief. Alleen in de tiebreak van de eerste set moest hij met vier punten op rij even aanzetten om een opgelopen minibreak (2-4) weer om te buigen in een voorsprong.

Nadat Griekspoor ook in de openingsgame van het tweede bedrijf zijn kansjes had verspeeld, sloeg Van de Zandschulp in de game daarna wel op zijn eerste breakpoint toe. Daarna speelde hij de wedstrijd probleemloos uit door zijn eigen opslag steeds te behouden.

Van de Zandschulp hoogste geplaatst

In de achtste finales treft Van de Zandschulp nu Jaume Munar. De beste Nederlandse tennisser van dit moment is nu de hoogst geplaatste speler in het toernooi, omdat Grigor Dimitrov geblesseerd moest opgeven tegen Dominic Thiem.

Van de Zandschulp zou met toernooiwinst de nummer negentien van de wereld kunnen worden, voordat hij op de US Open zijn vele punten van zijn kwartfinaleplaats vorig jaar moet verdedigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl