NOS NieuwsAangepast

Auto rijdt twee keer terras Renesse op, bestuurder aangehouden

In het Zeeuwse Renesse heeft de politie aan het begin van de nacht een automobilist aangehouden die twee keer het terras van een feestcafé was opgereden. Het gaat om een 51-jarige man uit Hellevoetsluis. Een vrouw is bij het incident gewond geraakt. Zij is ter plekke geholpen door ambulancepersoneel.

Volgens de politie ging er een ruzie met personeel van een horecazaak aan het incident vooraf. De man stapte kort na de ruzie in zijn auto en reed het terras op. Hij ging er daarna vandoor en stapte later zelf uit de auto.

Toen agenten hem vonden, kwam de man op ze af. Vermoedelijk had hij daarbij een steekwapen bij zich, meldt de politie. Agenten hebben een stroomstootwapen ingezet en de automobilist kreeg pepperspray in zijn gezicht gesprayd, omdat hij instructies van agenten niet opvolgde.

Op sociale media gaan beelden rond waarop te zien is dat de auto het terras op rijdt en dat omstanders onder meer glazen en een stoel naar het voertuig gooien. De politie Zeeland roept getuigen op om beelden of extra informatie te delen.

Bekijk hier de beelden:

Auto rijdt twee keer terras Renesse op

Tegen de regionale krant PZC zegt de eigenaar van het feestcafé dat de problemen begonnen toen een man de portiers van het café daartegenover belaagde. "Samen met onze portiers hebben ze geprobeerd hem rustig te krijgen, maar hij ging helemaal door het lint", vertelt hij.

In eerste instantie vertrok de man weer, maar vervolgens kwam hij terug met zijn auto. "We hadden iedereen naar binnen gebracht en de deuren op slot gedaan", zegt de feestcafé-eigenaar. "Gelukkig is daardoor ernstiger voorkomen. Maar het is verschrikkelijk. Iedereen is van slag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl