NOS Voetbal

Van Nistelrooij vertrouwt tegen Rangers op Gakpo: 'Knap dat hij gefocust blijft'

De week van de wedstrijd, de wedstrijd van het jaar, do-or-die of alles-of-niets: voor de beslissende play-offwedstrijd tussen PSV en Rangers FC om een plek in de Champions League zijn genoeg ronkende termen te verzinnen.

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij liet zich op de persconferentie voor de Europese kraker tegen de Rangers echter niet verleiden tot opvallende uitspraken. De Eindhovenaren konden zich dan ook in alle rust voorbereiden op het duel, dankzij het weekendje vrij dat de KNVB had geregeld voor de clubs die deze week Europese verplichtingen hebben.

Van Nistelrooij vertrouwt tegen Rangers op Gakpo: 'Hij is gefocust, heel knap'

Bang om daardoor uit de flow te raken, is Van Nistelrooij niet: "We zijn begonnen met de Supercup tegen Ajax in Amsterdam en hebben sindsdien in die korte periode zeven of acht wedstrijden gespeeld. Dan is het niet zo'n ramp om geen wedstrijd te hebben. Dat is niet alleen voor morgen belangrijk, maar ook voor wat er nog komen gaat tot en met het WK in november."

'Gakpo is gefocust'

De enige mogelijke factor van onrust was de situatie rond Cody Gakpo. De 23-jarige aanvaller staat nadrukkelijk in de belangstelling van Manchester United en zou zelf ook wel oren hebben naar een vertrek naar de club van trainer Erik ten Hag.

Van Nistelrooij zei echter niets te hebben gemerkt van mogelijke transferbeslommeringen rond de Eindhovenaar: "Die geruchten zijn er al sinds het begin van het seizoen. Ik heb hem nu acht weken onder me en ik heb geen enkel moment gezien dat hij ander gedrag vertoont. Hij is gefocust op de trainingen en de voorbereiding op wedstrijden. Dat is uitermate knap voor een jongen van zijn leeftijd."

Waar PSV zich in alle rust kon voorbereiden, speelde Rangers zaterdag nog een uiterst hectische competitiewedstrijd bij Hibernian. In de blessuretijd gaf de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst een 2-1 voorsprong weg en bovendien waren er rode kaarten voor John Lundstram en Alfredo Morelos.

Ramalho blij met weekendje vrij voor PSV: 'Goed dat we rust hadden voor belangrijk duel'

De Colombiaanse aanvaller Morelos kon na een invalbeurt zelfs al na dertien minuten inrukken en is door Van Bronckhorst buiten de selectie gehouden voor het duel in Eindhoven, vanwege twijfels bij zijn fitheid en zijn houding.

Van Nistelrooij maakte zich ook daar niet druk over: "Ik ken Morelos als een goede aanvaller. 'We weten wat hij kan en wat hij in het verleden heeft gedaan. Ik heb hem hoog zitten, maar wij focussen ons op onszelf. Ik weet niet hoe en wat er gebeurd is, maar ik weet wel dat Gio zijn beslissingen neemt in het belang van de club."

Spannende pot

Hoe rustig de PSV-coach ook oogde: de sportieve én financiële belangen om voor het eerst in vier jaar de groepsfase van de Champions League te bereiken, zijn enorm.

"Het is één wedstrijd waarin het beslist gaat worden, het is gewoon een kraker", gaf Van Nistelrooij toe. "Wij zijn er op gebrand om goed te spelen, net als Rangers. Het zal dan ook een spannende pot worden. We willen graag in de Champions League spelen, het is de droom van de club, de spelers, van iedereen. En daar willen we alles aan doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl