Schiphol (archieffoto)
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw grote drukte op Schiphol, mensen urenlang in de rij

Op Schiphol is het vandaag opnieuw heel druk geweest. De afgelopen dagen was de doorstroming op de luchthaven goed, maar vandaag stonden er weer lange rijen. De wachttijd voor de beveiliging liep vandaag op tot drie uur en soms langer. Inmiddels is de wachttijd volgens Schiphol maximaal 1,5 uur, afhankelijk van het moment en de vertrekhal.

Een woordvoerder van de luchthaven meldt dat er minder beveiligers waren dan Schiphol had aangevraagd. Daardoor zijn er minder beveiligingspunten open. Hij kan niet zeggen wat daar de precieze oorzaak van is.

Wel speelt het personeelstekort, waar Schiphol al maanden last van heeft, nog altijd een rol. "Onze planning voor de beveiliging en het aantal beveiligers komt altijd heel nauw met het aantal passagiers", zegt de woordvoerder.

Zowel in de vertrek- als aankomsthal was het heel druk. In de aankomsthal is het volgens Schiphol een zogeheten piekdag. Door de grote drukte sloeg de sfeer bij de beveiliging wat om. Er is marechaussee ter plekke geweest, zegt de woordvoerder.

De luchthaven verwacht vandaag ruim 170.000 passagiers die gebruikmaken van 1161 vluchten. Bijna 50.000 reizigers vertrekken, nog eens 61.000 mensen komen op de luchthaven aan. De andere passagiers zijn mensen die op Schiphol een overstap maken.

Vanochtend waarschuwde Schiphol al voor een drukke ochtend, waardoor reizigers buiten moesten wachten voor de securitycontrole. Voor morgen wordt ook grote drukte op Schiphol verwacht. In zowel de vertrek- als aankomsthal is dan sprake van een piekdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl