AFP
NOS Nieuws

Levenslang voor man die in 2020 in Trier op voetgangers inreed

De man die eind 2020 in de Duitse stad Trier met zijn auto op voetgangers inreed, is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Ook moet de 52-jarige aanslagpleger in een psychiatrische instelling worden geplaatst, zo oordeelde de rechtbank in Trier.

De Duitser reed op die fatale dag in een SUV op hoge snelheid door de binnenstad. Hij raakte over een afstand van honderden meters tientallen mensen. Vijf mensen werden gedood: een 45-jarige vader en zijn baby, en drie vrouwen van 25, 52 en 73.

De rechtbank acht bewezen dat de man schuldig is aan de moord op de vijf omgekomen personen, ook is hij veroordeeld voor poging tot moord op achttien anderen.

Schizofrenie

Voor het proces zijn tientallen getuigen gehoord. Voor hen is de aanslag een traumatische ervaring geweest: ze zagen hoe de man doelbewust inreed op voetgangers en dat mensen door de lucht vlogen.

Nog steeds hebben ze last van herbelevingen, en herinneren zij zich het geschreeuw van die dag, zo tekende persbureau DPA op.

Een psychiatrisch deskundige heeft geconstateerd dat de dader lijdt aan paranoïde schizofrenie met waanbeelden. Op het moment van de aanslag was hij alleenstaand en werkloos en had hij geen vast verblijfsadres. Volgens de officier van justitie was hij gefrustreerd over zijn persoonlijke omstandigheden. Hij heeft gedurende het gehele proces gezwegen.

De man wordt eerst in de kliniek geplaatst, waar hij waarschijnlijk jarenlang behandeld zal worden. Mocht hij ooit genezen verklaard worden, dan komt hij in een reguliere gevangenis.

Bekijk hieronder de beelden die werden gemaakt van de arrestatie van de man:

Beelden van arrestatie na inrijden op voetgangers in Trier

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl