De spelers van Heracles vieren de 2-0 van Samuel Armenteros

Effectief Heracles wint ook in Utrecht, zoon Van Bommel helpt MVV langs NAC

Heracles Almelo heeft ook de tweede wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen. De ploeg van coach John Lammers rekende maandagavond in Utrecht vrij eenvoudig af met Jong FC Utrecht: 3-0.

Door de ruime overwinning gaat Heracles na twee speelrondes (op doelsaldo) aan kop. Ruim een week geleden waren de Almeloërs, die afgelopen seizoen degradeerden uit de eredivisie, al met 4-0 te sterk voor het ADO Den Haag van Dirk Kuijt.

Heracles slaat snel toe

Jarenlang was Heracles gewend om het bij een bezoek aan stadion De Galgenwaard op te nemen tegen het eerste elftal van FC Utrecht. Na de degradatie van afgelopen seizoen was nu de beloftenploeg de tegenstander, voor het toeziend oog van een paar honderd toeschouwers.

De eerste kans leverde voor Heracles direct een doelpunt op. Een scherpe voorzet van Emil Hansson belandde bij Nikolai Laursen, die bij de tweede paal was opgedoken en de bezoekers op voorsprong schoot.

Een stevig duel tussen Mees Rijks (links) en Lucas Schoofs

Heracles ging zeer effectief met de kansen om en liep nog voor rust uit naar 3-0. Eerst scoorde Samuel Armenteros, na opnieuw een assist van Hansson, en niet veel later was het na een harde knal voor de tweede keer raak voor Laursen.

Jonge Van Bommel scoort voor NAC

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd naar het einde. Na ruim een uur kreeg Laursen de mogelijkheid om een hattrick te voltooien, maar zijn inzet werd geblokt. Een gevaarlijke poging van Hansson werd daarna gekeerd door Utrecht-doelman Fabian de Keijzer.

Ruben van Bommel (midden) heeft MVV op een 3-0 voorsprong gezet

NAC gaf de zege op Helmond Sport uit het openingsweekend geen goed vervolg. De ploeg uit Breda verloor in Maastricht met 3-1 van MVV, dat door treffers van Koen Kostons en Mart Remans al na twaalf minuten met 2-0 leidde.

Die achterstand werd halverwege de tweede helft groter, toen de 18-jarige Ruben van Bommel tekende voor zijn eerste doelpunt voor MVV. De zoon van Mark van Bommel, die vanaf de tribune tevreden toekeek, was als invaller binnen de lijnen gekomen.

Grote broer Thomas van Bommel, die ook voor MVV speelt, miste het duel met NAC door ziekte.