ANP
NOS Voetbal

KNVB helpt ook Europese deelnemer AZ: eredivisieduel met NEC verzet

De KNVB heeft de eredivisiewedstrijd tussen AZ en NEC, die oorspronkelijk stond gepland voor zondag 21 augustus, verplaatst naar donderdag 1 september. Op die manier krijgt de club uit Alkmaar de gelegenheid om zich optimaal voor te bereiden op het beslissende Conference League-voorrondeduel met Gil Vicente.

AZ treft de Portugese club aanstaande donderdag eerst thuis, waarna de return wordt afgewerkt op donderdag 25 augustus. In het tussenliggende weekend zijn de Alkmaarders nu dus vrij.

Als gevolg van het verzetten van AZ-NEC begint de wedstrijd tussen Telstar en De Graafschap in de eerste divisie op donderdag 1 september niet om 20.00 uur, maar om 18.45 uur.

Ook PSV en FC Twente al later

Eerder verzette de KNVB ook al duels van Europese deelnemers PSV en FC Twente. De club uit Eindhoven speelt de competitiewedstrijd tegen FC Volendam nu op woensdag 31 augustus. Op diezelfde avond komt FC Twente in actie tegen Excelsior.

PSV kan zich voor de groepsfase van de Champions League plaatsen. De ploeg van Ruud van Nistelrooij moet daarvoor Rangers FC verslaan. FC Twente strijdt tegen Fiorentina om een plek in het hoofdtoernooi van de Conference League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl